- Tel: +90 312 596 44 44 - 45
- sbky@asbu.edu.tr
[ ....................................................................................... ]
♦
♦
♦
Melis Zeynep Ünür, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamış ve aynı zamanda Hukuk Fakültesi'nde çift anadal yaparak Hukuk lisans derecesi de almıştır. Yüksek lisansını yine aynı üniversitede Uluslararası İlişkiler alanında tamamlayan Ünür, doktora derecesini Osaka University International Public Policy bölümünden almıştır. 2024 yılında ASBÜ'ye katılan Ünür'ün araştırma ilgi alanları arasında milliyetçilik, göç karşıtı tutumlar ve Japonya üzerine çalışmalar bulunmaktadır.
Lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde tamamlayan Duygu ERSOY, yüksek lisans ve doktora derecelerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden almıştır. Doktora sonrası Bilkent ve Başkent üniversitelerinde dersler veren Ersoy, daha sonra İstanbul Gedik Üniversitesi ve Altınbaş Üniversite'sinde Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmıştır. 2024 yılında ASBÜ kadrosuna katılan Dr. Ersoy'un araştırma alanları Siyaset Teorisi ve Türk Siyasal Hayatı bulunmaktadır. Ersoy'un European Political Science, Turkish Studies gibi dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Yüksek Lisans: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi
Doktora: Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (devam ediyor)
♦ Politik ekonomi
♦ Türk Siyasal Hayatı
♦
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Yandal: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Şehir Planlama
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
♦ Kamu Politikası
♦ Bürokrasi
♦ Yerel Yönetim
Lisans: Ankara Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Yüksek Lisans: Ankara Üniversitesi, Kent ve Çevre Bilimleri
Doktora: Ankara Üniversitesi - Kent, Çevre ve Yerel Yönetim Politikaları (Devam ediyor)
♦ Kent yoksulluğu
♦ Sosyal Politika
♦ Yerel Yönetimler
Lisans: Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü
Yüksek Lisans: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı
Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (devam ediyor)
♦ Siyaset Teorisi
♦ Toplumsal Hareketler
♦ Türk Siyasi Hayatı
Lisans: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Doktora: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Siyaset Bilimi (devam ediyor)
"Güçlü Memur, Güçlü Devlet" Prof. Dr. Onur Ender Aslan 2013
1970 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde doğdu. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini (SBF) bitirdi. SBF'den 1996 yılında yüksek lisans derecesini, 2005 yılında "kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru" unvanını aldı. Kamu yönetimi alanında 2008 yılında doçent, 2013 yılında profesör unvanını aldı. 1997 yılında Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’ne (TODAİE) asistan olarak girdi. Aynı yüksek öğretim kurumunda 2018 yılına kadar profesör olarak görev yaptı. Ekim 2018'de Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi SBF'de profesör kadrosuna atandı.
1999 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde 4 ay süre ile bulundu. Aralık 2000- Mart 2002 yıllarında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) (Paris) Kamu Yönetimi Komitesinde (PUMA) "danışman" olarak görev yaptı. 2019 yılında Belgrad Üniversitesi’nde “misafir profesör” olarak Devlet Teşkilatı konusunda ders verdi. 2020 yılından itibaren Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Ali Attestasiya Komissiyasının Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası nezdinde faaliyet gösteren Dissertasiya Şurası Üyeliği görevini yürütmektedir. Kamu yönetimi alanında tek yazarlı ve ortak yazarlı 12 kitabı bulunmaktadır. Kamu Görevlileri Sendikalarının gösterdiği adaylar içerisinden, 2013-2015 yılları için Bakanlar Kurulu tarafından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyeliğine seçildi. 2013-2018 yılları arasında iki dönem Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nün (TODAİE) seçilmiş Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.
Bürokrasi
Kamu Personel Rejimi
Karşılaştırmalı Devlet Sistemleri
![]()
|
![]() |
![]() |
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Kamu politikası alanında çalışan akademisyen
Gerçek öğretmen öğrenmeyi öğretmekten başka bir şey öğretmez. M. Heidegger
Kamu politikası alanında çalışmalar yapmaktadır.
DSİ ve KGM gibi kuruluşların karar alma süreçlerini analiz etmiştir.
Türkiye'de okul yapımı sürecini çalışmıştır.
A. Argun Akdoğan (Prof. Dr.), lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamladıktan sonra yüksek lisans derecelerini İngiltere Bradford Üniversitesi Barış Çalışmaları ve Hollanda International Social Studies Kamu Yönetimi ve Politikaları alanlarında almıştır. Doktora derecesini ise ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında tamamlamıştır. 1995 yılından 2018'e kadar Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde çalışan Akdoğan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesine 2018 yılı Ekim ayında katılmıştır. Kamu politikaları, idari reform, yerel yönetimler, vb. alanlarda yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır.
Kamu yönetimi, kamu politikası, yerel yönetimler
PS542 Analyses of public policies
Daha yaşanabilir bir dünya için kent -çevre sorunları ve afet yönetimi odaklı çalışmaktadır.
“Felaket başa gelmeden evvel, onu önleyecek ve ona karşı savunulacak gerekleri düşünmek lazımdır. Geldikten sonra dövünmenin faydası yoktur.” Mustafa Kemal ATATÜRK (1920)
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünde 1992 yılında, Yüksek Lisans Eğitimini, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında 1995 yılında, Doktora eğitimini aynı Enstitüde 2002 yılında tamamlamıştır. İkinci yüksek lisans eğitimini Uluslararası Teknoloji Üniversitesi-Paris ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde yönetilen “Çevre Yönetimi YL. Programı”nda 1995 yılında tamamlamıştır. Erasmus Üniversitesi, Konut ve Kentsel Kalkınma Enstitüsü’nden 2001 yılında “Kamu Yönetimi ve Kentsel Yönetişim” alanında Diploma almıştır. 1993-2002 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında “Araştırma Görevlisi” olarak; 2003 yılından itibaren TODAİE’de sırasıyla Dr. Asistan (2003-2010), “Kent, Çevre ve Yerel Yönetimler” alanında Doçent (2010-2014) ve “Kentsel Politikalar” alanında Profesör olarak görevine TODAİE'nin kapatıldığı tarih olan Temmuz 2018 tarihine kadar devam etmiştir. TODAİE'de 2003-2009 yılları arası Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezinde Müdür Yardımcılığı, 2009 yılından itibaren Yerel Yönetimler Merkez Müdürlüğü, 2014-2018 yılları arası iki dönem seçilerek TODAİE Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. Ekim 2018 tarihinden itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kentleşme ve Çevre Sorunları ABD'da Profesör olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları başta afet yönetimi olmak üzere, yerel yönetimler, kent ve çevre sorunlarıdır. Bu alanlara ait yayınları ve birçok projede proje yöneticiliği ve araştırmacı olarak görevleri bulunmaktadır. Başta TODAİE dergileri olmak üzere, çeşitli dergilerde yazarlık, yayın kurulu üyeliği ve hakemlik yapmıştır. Resilience Dergisinde alan editörüdür. Kentleşme, kentsel politikalar, afet yönetimi, çevre politikaları, çevre yönetimi ve çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) konularında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri vermektedir.
• AİY501: Disaster and Humanitarian Aid Management
• AİY501: Afet ve İnsani Yardım Yönetimi
• AİY504: Karşılaştırmalı Afet ve İnsani Yardım Yönetimi
• AİY504: Comparative Disaster and Humanitarian Aid Management
• KPY506: Kent Mekan ve Kültür
• KY510: Kent ve Çevre Politikaları
• KY517: Afet Yönetimi
• PS547: Environmental Politics
• POLS320: Urbanization and Environment
Siyasal iletişim, devlet kuramları, medya, köşe yazarları, yazılı basın, süreli yayınlar, Türkiye'nin siyasal hayatı ve düşüncesi, kültürel milliyetçilik, kültürel vatandaşlık, nitel araştırma
Dr. Kılıç, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde öğretim üyesidir. Siyaset bilimi alanında doktora ve lisans derecelerini Bilkent Üniversitesi'nden almıştır. Daha önce Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinde çalışmış ve dersler vermiştir. Eğitimi ve araştırmaları süresince Bilkent Üniversitesi, YÖK ve TÜBİTAK kurumlarının bursiyeri olmuştur. İlgi alanları arasında, karşılaştırmalı medya ve kültürel çalışmalar, siyasal iletişim, fikir analizi, yazılı basın, seçim güvenliği, ulus inşası, Türkiye'nin siyasi tarihi ve düşüncesi yer almaktadır. Dr. Kılıç'ın, Journal of Computer-Mediated Communication, Routledge gibi dergi ve yayınevlerinde yayımlanmış çalışmaları bulunmaktadır.
Karşılaştırmalı medya çalışmaları, siyasal iletişim, kültürel çalışmalar, fikir analizi, Türkiye'nin siyasi tarihi ve düşüncesi, seçim güvenliği, ulus inşası.
https://www.taylorfrancis.com/chapters/edit/10.4324/9781003118626-7/ele…;
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jcc4.12005
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/3583433
https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/4079386
https://dergipark.org.tr/tr/pub/connectist/issue/90347/1515576
Senem Ertan Dilek, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü 2006 yılında bitirdikten sonra Almanya'da Kassel Üniversitesi’nde Global Political Economy (Küresel Politik Ekonomi) üzerine yüksek lisansını tamamladı. 2009 yılında Siena Üniversitesi’nde İtalyan devlet bursu kazanarak doktorasına başladı ve 2013 yılı Eylül ayında ustun basari alarak Siyaset Bilimi doktorasını bitirdi. Amerika'da Massachusetts Üniversitesi ve Brigham Young Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulundu. Yeterliliğini metodoloji ve araştırma yöntemleri üzerine alan Senem Ertan, istatistiksel araştırma yöntemleri, alan araştırmaları, anket psikolojisi, anket hazırlama teknikleri ve süreç izleme gibi kalitatif ve kantitatif araştırma yöntemleri konusunda özel eğitimler aldı. Yurtdışı ve yurtiçinde birçok uluslararası konferansta bildiri sunan Ertan, Politics and Gender, Social Indicators Research, Global Society, Hemispheres, Interdisciplinary Political Studies ve Political Studies Review gibi akademik dergilerde kitap eleştirileri ve makaleler yayınladı. Ertan’ın çalışma alanları arasında kadın hakları ve kadın politikaları, karşılaştırmalı siyaset, demokrasi ve çatışma çalışmaları bulunmaktadır. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları A.B.D.'de, doçent ünvanıyla çalışan Ertan, 2011 yılından beri WomanStats Veri Bankası ve Projesi yönetim kurulu üyeliği de yapmaktadır.
Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları
Karşılaştırmalı Siyaset
Toplumsal Cinsiyet ve Siyaset
Karşılaştırmalı Siyaset
Karşılaştırmalı Hükümet Sistemleri
Kültürlerarası Toplumsal Cinsiyet Rolleri
Kadın ve Barış Çalışmaları
Araştırma Yöntemleri ve Yayın Etiği
Lisans: Bilkent Üniversitesi - Siyaset Bilimi
Yandal: Bilkent Üniversitesi- Felsefe
Yüksek lisans: ODTÜ Sosyoloji
Bütünleşik Doktora: Ankara Üniversitesi - Siyaset Bilimi
Türkiye siyasi tarihi
Etnisite ve Milliyetçilik Çalışmaları
Sınıf Çalışmaları
Uzun yıllar Toronto Üniversitesi'nde ders veren ve çeşitli projelerde çalışan Aydın, Türkiye'de Kırım Tatarlarının 20. ve 21. yylardaki kimlik hareketleri, küreselleşmenin etnik ve milli kimliklere etkileri, ulus-ötesi millet oluşturma projeleri, Sovyet sonrası ülkelerde özellikle Türk ve Müslüman azınlıkların ve köken halkların durumu ve hakları, Karadeniz ve Kırım'ın güvenliği konularına eğilmektedir. ASBÜ ile Ukrayna, Türk Dünyası ve diğer Sovyet mirasçısı ülkelerin kurumları arasında akademik anlaşmalar imzalamak ve ortak projeler geliştirmek amacıyla çalışmalar yürütmektedir, ASEES, MESA, ASEN, AESC gibi tanınmış uluslararası akademik organizasyonların konferanslarına katılarak üniversitemizi temsil etmektedir. Kırım ve Kırım Tatarları üzerine pek çok medya organında yazılar yayınlamış ve röportajlar vermiştir.
İlim, hakikat ve marifet güneş ışığı gibidir. Bütün aleme aydınlık ve kuvvet verir. İsmail Gaspıralı
Lisans eğitimimi Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini aynı üniversitenin Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamlamıştır. Bir süre St. Petersburg Devlet Üniversitesi'nde Rus dili eğitimi gördükten sonra, Toronto Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde "Uzun mesafe milliyetçiliğinde karşılaştırmalı vakalar: Kırım Tatarları'nın emigre, sürgün, diaspora ve ulus-ötesi toplumsal hareketleri" adlı tezle doktorasını tamamlamıştır. TUBİTAK'ın sağladığı BİDEB 2232 Yurda Dönüş Bursunu kazanarak Türkiye'ye geri dönmüş, akademik çalışmalarını ASBÜ'de devam ettirmiştir. Rusya ve Ukrayna'daki etnik azınlıkların hak elde etme siyasetlerinin karşılaştırdığı TUBİTAK ve BAP destekli proje kapsamında 2017 senesinde Ukrayna'da alan çalışması yapmıştır. Communist ve Post-Communist Studies, Chornomorska Bezreka gibi dergilerde makaleler ve ulusal ve uluslararası kitaplarda bölümler yayınlanmıştır. Eserleri Ukraynceye ve Romenceye çevrilmiştir.
Kırım Tatarları, Sovyet- sonrası ülkelerin, özellkle Ukrayna ve Rusya'nın siyaseti, etnisite, milliyetçilik, diaspora ve transnasyonalism (ulus-ötesi bağlar), toplumsal hareketler, Türkiye'nin Karadeniz siyaseti, Türkiye'nin sözlü tarihi üzerinde çalışmaktadır.
Identity, Ethnicity and Nationalism
Comparative Politics
"Safeguarding the rights of others is the most noble and beautiful end of a human being." (K.G.)
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, yüksek lisans derecesini Gazi Üniversitesi, doktora derecesini ise Ankara Üniversitesinden aldı.
Lisans mezuniyetinin ardından yüksek lisans ve doktora yaparken Liberal Düşünce Topluluğu, Amnesty International, Liberal Gençlik Derneği gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında hem gönüllü hem de profesyonel olarak çalışan Dr. Yaman, aynı zamanda biri hakemli iktisat dergisi olan Piyasa, biri gençlik düşünce dergisi olan Serbest Çizgi dergilerinde sırasıyla yazı işleri müdürlüğü ve editörlük yaptı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde müteahhitlik, turizm, sağlık, medikal, bilişim gibi alanlarda uzmanlaştığı 8 yıllık özel sektör tecrübesinin ardından, doktorasını tamamlamasını müteakip Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde göreve başladı.
Siyaset Felsefesi,
Demokrasi Teorileri
İnsan Hakları Teorileri
Klasik ve Çağdaş Devlet Kuramları
PHIL 101 History and Philosophy of Social Sciences
PS 500 Political Theory
AFR 565 Gelişmekte Olan Ülkelerde İnsan Hakları
Karşılaştırmalı Siyaset
Lisansını ekonomi, yüksek lisanslarını işletme ve uyuşmazlık çözümü alanlarında yaptıktan sonra siyaset bilimi doktorasını tamamlamıştır. Yayın yaptığı yerler arasında Turkish Studies, Ethnic and Racial Studies, International Journal of Environmental Research and Public Health, Global Studies, Journal of Politics ve Palgrave Macmillan sayılabilir.
Karşılaştırmalı siyaset
Research Methods and Publication Ethics (ASBÜ)
Comparative Politics (Georgia Institute of Technology)
Politics of International Trade & Finance (University of Georgia)
asbu.edu.tr' yi kullanarak çerezlere izin vermiş olursunuz.